Gehandicaptenproject in de wijk Mangueira, Recife

Al in 1992 werd in Mangueira een "Maatschappij ter behartiging van de Belangen van de Gehandicapten" opgericht. Mangueira is een grote arme wijk, laaggelegen en erg vochtig. De "Sociedade do Portador de Deficiência" beschikt over twee met elkaar verbonden gebouwtjes.

 

Zo'n 40 gehandicapten in alle leeftijden en hun families doen mee. Het project bestaat uit het bezoeken, begeleiden en organiseren van gehandicapte mensen in de wijk. Twee maatschappelijk werksters van het project zoeken contact met hen voor begeleiding en oriëntatie.
De gebouwtjes zijn in de loop van de jaren steeds verder opgeknapt en inmiddels heeft de gemeente de wijk voorzien van riolering en straatbedekking. Hierdoor is het gebouw voor de gehandicapten veel toegankelijker geworden. Wel is toen het probleem ontstaan, dat met grote regenval wateroverlast in het gebouw is gekomen, doordat de straat hoger is komen te liggen.

De opbrengst van de kerstverkoop van 2017 met bijdrage van de Wilde Ganzen hebben ons in staat gesteld om een flinke opknapbeurt te geven aan de behuizing van dit project. Vloeren zijn verhoogd, dak is vernieuwd en er is een grote zaal gemaakt met keuken en wc’s erbij om de activiteiten te ontplooien.  Bedoeling is dat deze ruimte bij gelegenheid verhuurd kan worden voor feestelijke bijeenkomsten, zodat men enig inkomen genereert ter medefinanciering van het project..